Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که تصور می‌شد با انتقال موزه چاپ به موسسه همشهری خانه به دوشی تنها موزه تخصصی چاپ در کشور به پایان رسیده،‌ این بار قرار است خانه جدیدی برای این موزه در نظر گرفته شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا،‌ موزه صنعت چاپ در سال‌های اخیر کلاف سردرگمی بوده که هر باز تلاش شده با دندان باز شود که طبیعتاً نتیجه ناموفق بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از زمان تاسیس موزه در کتابخانه مجلس شورای اسلامی به همت حجت‌الاسلام و المسلمین رسول جعفریان مدیریت وقت تا امضای تفاهم این کتابخانه با کتابخانه ملی برای انتقال دستگاه‌ها به ساختمان قدیمی کتابخانه ملی در خیابان سی تیر حواشی تنها موزه تخصصی صنعت چاپ را رها نکرد. بعد از انتقال بخشی از این دستگاه‌ها به موسسسه همشهری تصور می‌رفت که موزه چاپ سر و سامانی بگیرد و گذشته ناخوشایندش به فراموشی سپرده شود، اما تغییر مدیریت در این موسسه باز هم موزه چاپ را آواره کرده است.

امین عارف‌نیا، مشاور شهردار تهران و رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران، در گفت‌وگو با تسنیم در این باره گفت:‌ موزه صنعت چاپ سر درازی دارد. موزه صنعت چاپ ابتدا در کتابخانه مجلس شورای اسلامی با مدیریت وقت رسول جعفریان تأسیس شد، کتابخانه مجلس بعد از مقطعی با مشکلاتی از جمله کمبود فضا مواجه شد، در نتیجه دستگاه‌ها به انبار منتقل شد و در شرایط نامناسبی قرار گرفت. پس از آن بین دو کتابخانه مجلس و ملی تفاهمی شکل گرفت و مبتیی با آن تفاهم‌نامه دستگاه‌های چاپ به ساختمان قدیم کتابخانه ملی منتقل شد، البته بخشی نیز همچنان در کتابخانه مجلس باقی ماند.

وی افزود: تا اینکه موسسه همشهری در دوره مدیریت پیشین برای ایجاد موزه صنعت چاپ در خود محل مؤسسه اقداماتی کرد، مجموعه‌ای از دستگاه‌ها را خریداری و جمع‌آوری کردند، به همت اسمعیل دمیرچی مؤسس موزه صنعت چاپ مجلس بخشی از دستگاه‌های موجود در کتابخانه ملی نیز به این فضا منتقل شد.

عارف‌نیا تصریح کرد:‌ اکنون نیز آقای دمیرچی پیشنهادی مطرح کرده است برای اینکه این دو مجموعه با هم ادغام شود و ما اگر میسر شود بتوانیم فضایی را به عنوان موزه صنعت چاپ ایجاد کنیم،‌ ما در شهرداری تهران این موضوع را دنبال می‌کنیم.

مشاور شهردار تهران با اشاره به اقدام شهرداری در این خصوص گفت:‌ ما این پیشنهاد را به موسسه همشهری به صورت مکتوب منعکس کردیم، آن‌ها بصورت شفاهی موافقت خود را اعلام کرده‌اند،‌ بنابراین بنده پیشنهاد برگزاری جلسه‌ای بین کتابخانه مجلس شورای اسلامی، موسسه همشهری و مدیریت باغ کتاب را داده‌ام که اگر میسر باشد و فضای باغ کتاب اجازه دهد، بشود در بخشی از باغ کتاب فضای برای موزه درنظر گرفت و هر دوی این مجموعه‌ها را منتقل کرده و بر اساس یک سناریوی دقیق بتوانیم موزه صنعت چاپ را در باغ کتاب ابجاد کنیم.

عارف‌نیا اضافه کرد:‌ این پیشنهاد ارائه شده است و ما آن را دنبال می‌کنیم، اگرمحقق شود،‌ شکل‌گیری موزه چاپ در مجموعه باغ کتاب از قرار گرفتن این تجهیزات در ساختمان قدیمی کتابخانه ملی و همین طور در محل موسسه همشهری مناسبتر باشد. با توجه به مراجعات متعدد گردشگران فرهنگی به باغ کتاب برای بهره‌مندی از ظرفیت‌های این مجموعه،‌ موزه صنعت چاپ در جایگاه اصلی خود قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

R1013198/P1013197/S4,35/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۴۸۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان

ایسنا/کرمان مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان گفت: امروز مجموعه ارزشمندی از اشیاء باستانی استان کرمان، از موزه ملی ایران وارد کرمان شد که همزمان با هفته میراث فرهنگی در موزه‌های استان به نمایش گذاشته خواهد شد. 

سعید شاهرخی امروز ۱۴ اردیبهشت ماه با اعلام این خبر اظهار کرد: این اشیاء که از موزه ملی ایران(موزه مادر) انتخاب شده، امروز به کرمان انتقال یافت و همزمان با هفته میراث فرهنگی در باغ موزه هرندی به نمایش در خواهد آمد.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی استان کرمان اظهار کرد: بخشی از اشیاء این مجموعه انتقالی، حاصل کاوش‌های علمی باستان شناسی در تپه‌ها و محوطه‌های کلیدی استان کرمان از جمله تپه یحیی در دشت صوغان شهرستان ارزوئیه و محوطه باستانی شهداد در شهرستان کرمان بوده که در نتیجه کاوش سال‌های پایانی دهه ۴۰ خورشیدی به دست آمده است. 

وی تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اشیاء مجموعه انتقالی، اشیاء حاصل از حفاری‌های غیرمجاز در محوطه‌های باستانی جیرفت است که در اوایل دهه ۸۰ از کشور خارج شده بود و با تلاش مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت امور خارجه از حراج آن در حراجی‌های لندن جلوگیری و به کشور باز گشته است.

شاهرخی افزود: بخشی از اشیاء مجموعه نیز متعلق به تپه گاوکشی در اسفندقه جیرفت است که در نتیجه کاوش‌های علمی باستان شناسی در این تپه حاصل شده که این اشیاء به دوره نوسنگی و حدود۸۸۰۰ سال پیش از این تعلق دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان
  • راه‌اندازی کتابخانه تخصصی ارتباطات در تبریز
  • رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»
  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه