Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نشست خبری بیست و پنجمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، پیش از ظهر امروز دوشنبه 15 آبان با حضور مجید غلامی جلیسه؛ مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب و دبیر این دوره از هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در سالن کنفرانس سرای اهل قلم برگزار شد.

غلامی جلیسه در ابتدای این نشست با اشاره به شعار انتخاب شده برای این دوره از هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران گفت: با توجه به اهمیت خانواده در فرهنگسازی جامعه و گسترش فرهنگ کتابخوانی شعار «آینده روشن با خانواده کتابخوان» برای این دوره از هفته کتاب انتخاب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: خوشبختانه طی سه سال گذشته و در دوران مسئولیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه معاونت فرهنگی ارشاد تمهیدات خوبی برای برگزاری هفته کتاب جمهوری اسلامی صورت گرفت و طرح‌ریزی شد و نگاه ویژه‌ای نسبت به ظرفیت‌های به وجود آمده در راستای این رویداد فرهنگی به عمل آمد که امسال نیز با همین رویکرد چشم‌اندازی، قصد داریم اهداف مورد نظر از برگزاری هفته کتاب را به منصه ظهور برسانیم.

مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب تصریح کرد: نخستین مورد از این نگاه ویژه به هفته کتاب تبدیل شدن این هفته به یک هفته ملی و برند فرهنگی در سطح کشور و پس از آن در سطح مجامع و محافل فرهنگی دنیاست؛ این رویکرد توقعات زیادی را ایجاد می‌کند که در وهله نخست خود ما از برگزاری این هفته تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم اما باید گفت که ستاد برگزاری هفته کتاب تا حد قابل قبولی توانسته طی این سالها در مسیر از پیش طراحی شده برای رسیدن به اهداف فرهنگی این هفته حرکت کند.

وی افزود: نگاه دومی که نسبت به هفته کتاب داریم تلاش برای مردمی‌تر شدن این رویداد فرهنگی ملی است که البته طی سال‌های اخیر در این مورد شاهد اتفاقات خوبی بودیم و با رشد و پویایی گروه‌های مردمی مروج کتاب و فرهنگ مطالعه مواجه بودیم به طوریکه توده مردم خود را شریک در برگزاری برنامه‌های این هفته دانسته و به زبانی عامیانه این هفته را از آن خود می‌دانند.

غلامی جلیسه در ادامه گفت: در راستای این نگاه با تشکیل جلسات شورای سیاستگذاری که البته کمی با تأخیر همراه بود از حضور نمایندگان گروه‌های مردمی و سایر سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی متولی امر کتاب نیز بهره‌مند شدیم که ایشان به طرح دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود در هرچه برگزاری مطلوب این هفته پرداختند.

وی تأکید کرد: یکی از تصمیمات جدی اخذ شده در شورای سیاستگذاری بیست و پنجمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران تشکیل یک ستاد مرکزی و دائمی هفته کتاب بود با این رویکرد که به شکل مقطعی و موردی به این مقوله مهم پرداخته نشود و جلسات شورای سیاستگذاری و به تبع آن ستاد مرکزی برگزاری هفته کتاب در طول سال پیگیری شود که قطعاً این حرکت از تصمیمات و اقدامات شتابزده در سال‌های بعد جلوگیری خواهد کرد و نتیجه اینکه اتفاقات بهتری را در حوزه کتاب و کتابخوانی از دوره بیست و ششم هفته کتاب در کشور شاهد خواهیم بود.

دبیر بیست و پنجمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت: یکی دیگر از نگرش‌های کلیدی و کاربردی این دوره از هفته کتاب که از سوی شورای سیاستگذاری مورد توجه قرار گرفت و همانطور که پیشتر هم به آن اشاره کردم شعار این دوره هفته کتاب بر محوریت آن نامگذاری شد، مسئله خانواده است با این دیدگاه که اگر در سطح کلان در حوزه کتاب و کتابخوانی به نقش خانواده در فرهنگسازی این مورد توجه شود در آینده نزدیک سطح کمی و کیفی سرانه مطالعه در کشور بالا خواهد رفت.

وی اظهار داشت: ما امسال و در برگزاری بیست و پنجمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران شاهد همکاری و تعامل بهتری از سوی برخی از نهادهای فرهنگی و آموزشی بودیم؛ آموزش و پرورش تمام‌عیار پای کار است و صدا و سیما نیز با مجموعه برنامه‌های تبلیغی و ترویجی خود در سطح ملی و بین‌المللی هم پوشش مناسب خبری این هفته را در سطحی قابل قبول تقبل کرده است و هم در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی یکی از حامیان اصلی ما حداقل در این هفته است که به این وسیله توقع که همیشه از رسانه ملی در زمینه اطلاع‌رسانی به موقع و حمایتی مجموعه اقدامات فرهنگی صورت گرفته در کشور وجود داشت تا حدود زیادی محقق خواهد شد.

غلامی جلیسه با اشاره به اینکه بیست و پنجمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در سراسر کشور از 20 تا 26 آبان سال جاری برگزار خواهد شد گفت: مراسم افتتاحیه رسمی این هفته در پایتخت کتاب کشور یعنی بوشهر خواهد بود که این اتفاق 21 آبان رقم خواهد خورد و همزمان با برگزاری سلسله برنامه‌های تدارک دیده شده در این هفته، شاهد برگزاری برنامه‌های ویژه‌ای در شهر بوشهر خواهیم بود.

مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب ادامه داد: امسال در تمامی استان‌ها ستاد هفته کتاب با ریاست استاندار و دبیری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد خواهد شد و حتی ما در برخی از شهرستان‌ها نیز ستاد کتاب تشکیل خواهیم داد که مجموعه برنامه‌های تدارک دیده شده برای این هفته را مدیریت خواهند کرد که البته در حال حاضر نمی‌توانم آماری از این برنامه‌ها ارائه نمایم اما با توجه به اینکه سال گذشته بیش از 10 هزار برنامه در سراسر کشور برگزار کردیم، امسال هم پیش‌بینی می‌کنیم آمار برنامه‌ها از نظر کمی و کیفی بسیار بالاتر از ارقام سال گذشته باشد.

غلامی ‌جلیسه گفت: کارویژه‌هایی نیز در برنامه‌های امسال هفته کتاب خواهیم داشت که از آن جمله می‌توانم به اجرای 500 برنامه زنگ کتاب در مدارس، کتابخانه‌ها و کتابفروشی‌های سراسر کشور اشاره کنم که در 200 مرکز به انجام خواهد رسید و طی آن جمعی از نویسندگان طراز اول و چهره‌های شناخته شده فرهنگی با حضور در این مراکز  به کتابخوانی برای علاقه‌مندان خواهند پرداخت و برنامه‌هایی همچن جشن امضاء برگزار خواهد شد.

گفت‌وگوی مروجان کتاب و چهره‌های مطرح عرصه فرهنگی 

مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب ادامه داد: در این راستا جشن ملی کتابخوانی به میزبانی شبکه چهار سیما برگزار خواهد شد که این برنامه 24 آبان از ساعت 10 تا 22 به شکل زنده روی آنتن خواهد رفت و در آن مروجان کتاب و چهره‌های مطرح عرصه فرهنگی به گفت و گو خواهند پرداخت.

وی گفت: کمپینی در روز 24 آبان به منظور تجهیز کتابخانه‌های نابینایان در نظر گرفته شده است که این کار با همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و انجمن نابینایان برگزار خواهد شد؛ امر مهمی است که باید به آن اهتمام ویژه داشته باشیم و باید در این مورد به موضوعی اذعان کنم و آن اینکه هنوز مؤسسه خانه کتاب تا به این لحظه نتوانسته است بانک اطلاعاتی در مورد کتاب بریل و کتاب‌های صوتی ویژه نابینایان گردآوری کند که متأسفانه این امر به مرور زمان آسیب‌های جبران‌ناپذیر فرهنگی را به این قشر از جامعه وارد خواهد کرد.

دبیر بیست و پنجمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در پایان با اشاره به اینکه جزئیات کامل برنامه‌های هفته کتاب را دوستان علاقه‌مند می‌توانند از طریق ستاد خبری این هفته جویا شوند در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا که تا چه اندازه از ظرفیت‌های ایجاد شده در حوزه کتاب طی یک سال گذشته همچون باغ کتاب در غنابخشی به برنامه‌های این هفته بهره‌برداری صورت گرفته است گفت: ما اساساً از ظرفیت‌ها استفاده نمی‌کنیم و تنها در حوزه کتاب مجموعه برنامه‌های مورد نظر را برای برگزاری طرح‌ریزی می‌کنیم اما تا به این لحظه از سوی مسئولان باغ کتاب ابراز تمایلی نسبت به در اختیار قرار دادن امکانات این فضای فرهنگی صورت نگرفته است و پاسخ به این پرسش و ابهام را باید از سوی خود مسئولان جویا شوید.

وی در پایان در مورد استفاده از ظرفیت فرهنگی موجود در ایام اربعین به دلیل تقارن این هفته با اجتماع عظیم حسینی در عتبات عالیات گفت: چندین گروه از ناشران و گروه‌های مردمی به شکل خودجوش در کربلای معلی و مبادی ورودی و خروجی مرز ایران و عراق در این ایام حضور دارند که کتاب‌هایی را به شکل رایگان در اختیار زوار اربعین قرار دهند.  

   

   

 

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۷۲۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»

همزمان با هفته معلم، آئین رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟» با حضور مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان غربی، نمایندگان دستگاه‌های اجرایی، معلمین، مدرسین، فعالین اجتماعی، اعضای کتابخانه‌های عمومی و علاقه‌مندان در سالن جلسات کتابخانه مرکزی آذربایجان غربی برگزار شد. 

توحید اصغرزاده از سال ۱۳۷۰ در کنار شغل شریف معلمی، نویسندگی را مشق زندگی خود قرار داده و تا کنون حدود ۲۰ عنوان کتاب در حوزه‌های تعلیم و تربیت، دفاع مقدس، ادبیات و .. دارند که هر کدام وزن و ارزشی ویژه دارد. 

این اثر گفتار نوشته‌هایی با محوریت آموزش خانواده و دستنامه‌ای برای معلمین، مدرسین و اولیاء محسوب شده که با قلم نافذ، اثرگذار نویسنده نگاشته شده است. 

کتاب  «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟» خلاصه ای  از  پاسخ  پرسش هایی برای  تغییر دنیای خود و دیگران به ویژه  برای معلمان و اندیشمندان انسان ساز است و که در اجرای   سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و بر مبنای سبک زندگی ایرانی و اسلامی به نگارش درآمده است.

محتوای این کتاب، خانواده و مدرسه را پیوند می‌دهد و اگر این پیوند مستحکم باشد بسیاری از مشکلات جامعه امروزی حل خواهد شد. 

خدیجه معصومی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان غربی در آییبن رونمایی از این کتاب تصریح کرد: مطالعه رکن جامعه فرهیخته است و هر چقدر بیشتر در کتابخانه های حضور پر رنگ وجود داشته باشد و خواندن کتاب افزایش یابد مسلما سطح آگاهی  و سواد جامعه نیز افزایش خواهد یافت .

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • تدارک ۳۰ عنوان برنامه پاسداشت هفته عقیدتی در شهرستان زابل
  • مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید
  • شمارش معکوس آغاز نمایشگاه کتاب تهران و درگذشت پل آستر
  • تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام
  • رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»
  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه
  • یک برنامه رادیویی مرا به زندگی برگرداند