Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اردبیل مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل گفت: به ابتکار کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل دو پویش در خانه بمانیم و کتاب بخوانیم و در خانه بمانیم و نقاشی کنیم با استقبال شهروندان سایر مناطق کشور مواجه شده است.


پروانه رضاقلیزاده در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: با شرکت در پویشهای کتابخوانی کتابخوانان اردبیل در دوران خانه نشینی به دنیای شگرف کتابها سفر میکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه نویسندگان بومی استان اردبیل در سالهای اخیر کتب ارزشمندی منتشر کردهاند که برخی نیز موفق به کسب جوایز ملّی شده است، خاطرنشان کرد: توصیه میکنم همه اردبیلیها در راستای حمایت از این نویسندگان و شکوفایی بیشتر استعدادهایشان، خواندن کتاب های نویسندگان بومی را در اولویت قرار دهند. 
مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل به تصمیم تعطیلی کتابخانههای عمومی اشاره کرد و گفت: نهاد کتابخانههای عمومی کشور در اولین واکنش سریع به شیوع کرونا، ادارات کل همه استانها را تابع تصمیمات استانداریها اعلام کرد و در اردبیل نیز با تعطیلی مراکز آموزشی و فرهنگی، طبعا کتابخانههای عمومی نیز برای حفظ سلامت اعضا و شهروندان تعطیل شدند. 
رضاقلیزده بیان کرد: هرچند واحدهای ستادی با رعایت دقیق کلیه دستورالعملهای ستاد پیشگیری از شیوع کرونا مبنی بر شیفت بندی کارکنان، رعایت فاصله، شستشو و ضدعفونی مستمر و... تا روز آخر، دایر و مشغول انجام وظایف بودند اما فعالیتهای فرهنگی در فضای مجازی، راه اندازی پویشها و دیگر امورات مربوطه که این روزها شاهد انعکاس اجتماعی آن هستیم، به صورت مستمر ادامه دارد.
وی ادامه داد: دنیای امروز، عصر اطلاعات و ارتباطات است و فضای مجازی شکل زیستن عمومی بشر را تحت تأثیر قرار داده است. این موضوع به حدی حائز اهمیت است که در بیانیه گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری نیز مورد تأکید قرار گرفته است. 
مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل تصریح کرد: ارائه خدمات کتابخانهای در دورههایی که با بحران روبرو هستیم و امکان خدمت رسانی حضوری فراهم نیست، می‌تواند مجازی باشد و ما در گام نخست تصمیم داشتیم که به صورت تلفنی کتاب های درخواستی اعضا را به منازل ایشان ارسال کنیم و حتی کلیه تمهیدات لازم هم اندیشیده و فراهم شده بود اما در گام آخر به دلایل بهداشتی و اینکه اطلاعات کافی از چگونگی تکثیر ویروس در دسترس نبود و بیم انتقال آن از طریق اوراق کاغذی میرفت، این طرح را از دستور کار خارج کردیم. 
رضاقلیزاده زیرساختهای لازم در راستای چنین اقداماتی را یادآور شد و گفت: کتابهای الکترونیکی توسط ارگانهای دیگر نظیر کتابخانه ملی تدارک دیده شده و فراتر از بعد جغرافیایی برای همه استانها قابل دسترس است.
وی به حسن کتابخانه الکترونیکی اشاره کرد و افزود: این کتابخانه‌ها نیازی به راه اندازی در همه استانها ندارند و ایجاد یک مرکز برای سراسر کشور کفایت میکند. در کنار این اقدامات فعالیتهای صفحات اینستاگرام اداره کل کتابخانههای عمومی و کتابخانه مرکزی استان در معرفی کتابها و برنامهها بسیار مهم و اساسی است.
مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل اظهار کرد: راه اندازی پویشهای در خانه بمانیم و کتاب بخوانیم و در خانه بمانیم و نقاشی کنیم با استقبال چشمگیر شهروندان مواجه شده و توسط استانهای دیگر نیز اقتباس گردیده است. 
رضاقلیزاده با قدردانی از مدیر کل صداوسیمای مرکز استان اردبیل در راستای همکاری با کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل افزود: دو پویش راه اندازی شده توسط کتابخانه های عمومی با موضوعیت کتاب و کتابخوانی اقدام مناسبی بود که در روزهای نخست تعطیلی کتابخانههای عمومی با تشکیل کارگروههای کارشناسی در اداره کل، به بررسی شیوههای ارائه خدمات و قالبهای آن پرداخته شد. 
وی ادامه داد: همچنین طی جلسهای که با حضور مدیرکل صداوسیمای مرکز استان و معاونان و مدیران سیما و صدا و کارشناسان اداره کل کتابخانههای عمومی داشتیم، به فکر راه اندازی پویشهای کتابخوانی با پوشش همه ردههای سنی پرداختیم که حاصل آن دو پویش در خانه بمانیم و کتاب بخوانیم و در خانه بمانیم و نقاشی کنیم شد که به شکل گسترده مورد توجه و استقبال بوده است. 
مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل خاطرنشان کرد: در پویش نخست شهروندان هر کتابی را که در منزل و در دسترس دارند، در قالب یک فایل ویدیویی یک دقیقه ای برای عموم معرفی می کنند و در پویش دوم، مخاطبان کودک و نوجوان، در دوران قرنطینه، نقاشی کشیده و ارسال مینمایند. 
رضاقلیزاده افزود: دریافت فایلها و تصاویر توسط پیام‌رسانهای مجازی انجام میشود و روزانه، ضمن نمایش و ارائه فایلهای ویدیویی و تصاویر نقاشی در برنامههای مختلف رادیویی و تلویزیونی، به قید قرعه به دو فایل ویدیویی و یکنقاشی، لوح تقدیر و جوایز نقدی از جانب اداره کل کتابخانه‌های عمومی اهدا میگردد.
وی به میزان استقبال شهروندان از این دو پویش نیز اشاره کرد و گفت: شهروندان استقبال چشمگیری از این پویشها به عمل آورده اند. هرچند آمار دقیق را باید بعد از پایان موعد مشارکت اعلام کنم اما تا الان نیز میتوان اهتمام عمومی به این پویش ها را کم نظیر توصیف کرد. 
مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل ادامه داد: کتابخوان های اردبیلی ثابت کردند که با عمل به توصیههای مراجع ذیربط و ماندن در خانه و اشتغال به کتابخوانی با سفر به دنیای شگرف کتابها از هر فرصتی برای کسب دانایی و بالا بردن سرانه مطالعه استفاده می کنند. به عبارت دیگر هیچ شرایط حاد و خاصی مانع از کتابخوانی نمیتواند باشد.  
رضاقلیزاده تصریح کرد: ما نیز بنا بر رسالت خویش، سعی کردیم با راه اندازی پویشها و ارائه خدمات در فضای مجازی، تحقق خواسته های آنها را تسهیل و از اهتمام ایشان تقدیر کنیم.
وی ادامه داد: با تجربه خوبی که از راه اندازی دو پویش یادشده داشتیم، قصد داریم تا به برگزاری مجازی دهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی مبادرت ورزیم. برای این کار کلیه منابع جشنواره برای همه گروه های سنّی، به صورت الکترونیکی، توسط نهاد کتابخانههای عمومی کشور آماده شده در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت. 
مدیر کل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل اظهار کرد: جزئیات مربوطه به زودی اطلاع‌رسانی خواهد شد و امیدواریم پایان پویشهای کتابخوانی در حال انجام، مقارن با آغاز برگزاری الکترونیکی جشنواره کتابخوانی رضوی باشد و شهروندان به همان میزان کمی و کیفی و بلکه بهتر و افزونتر در این جشنواره شرکت نمایند.  
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری کتابخوانی در خانه بمانیم خانه بمانیم کتاب بخوانیم راه اندازی اداره کل دو پویش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۱۸۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی کتابخانه تخصصی ارتباطات در تبریز

شهردار تبریز از راه‌اندازی کتابخانه تخصصی ارتباطات در این کلان‌شهر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، یعقوب هوشیار عصر امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در دیدار با هیأت رئیسه شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان آذربایجان‌شرقی، ضمن ارزیابی مثبت از حضور اصحاب رسانه در جمع این شورا اظهار کرد: حضور فعالین رسانه‌ای در روابط عمومی دستگاه‌های دولتی اتفاقی ارزشمند است.

وی با اشاره به ضرورت ایجاد روحیه مطالبه‌گری در مردم افزود: مطالبات مردمی اگر بر اساس اولویت‌ها و نیاز جامعه و همچنین در راستای رفاه مردم طرح شود، شاهد توسعه کشور خواهیم بود.

شهردار تبریز با اشاره به نقش رسانه‌ها در افزایش مشارکت‌های مردمی اظهار کرد: رسانه‌ها حلقه واسط مشارکت مردم در مدیریت شهری و استانی و همچنین حضور فعال در جامعه هستند.

وی با بیان اینکه نباید از مطالبات اصلی غافل باشیم، ادامه داد: شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان نظام هماهنگی منسجمی برای احصای مطالبات دارد که با بهره‌گیری از ظرفیت‌های آن، باید دغدغه‌ها را پیش رو بگذاریم و راه حل پیدا کنیم.

هوشیار با اشاره به ظرفیت‌های بی‌نظیر تبریز به نسبت سایر کلان‌شهرها خاطرنشان کرد: تبریز ظرفیت‌های ویژه‌ای همچون شهر بدون گدا و شهر بدون مهاجر را دارد که در دیگر کلانشهرها دیده نمی‌شود، اما گاهی مقایسه‌هایی صورت می‌گیرد که صحیح نیست.

وی افزود: هماهنگی بین بخشی شورای هماهنگی روابط عمومی‌های استان ظرفیت خوبی است و این شورا باید در بحث امیدآفرینی تلاش بیشتری داشته و اقدامات انجام یافته را پوشش دهند.

هوشیار با اشاره به وظایف متعدد شهرداری‌ها در حوزه خدمات شهری یادآور شد: در کنار این وظایف، موضوعات جدیدی همچون بحث‌های اجتماعی، فرهنگی و ورزشی در دهه اخیر به وظایف شهرداری اضافه شده است.

شهردار تبریز با اشاره به ورود شهرداری به حوزه مسائل و موضوعات اجتماعی گفت: در حال حاضر در موضوعات اجتماعی جامعه مشکل داریم. باید به سمت انجام کار اجتماعی حرکت کنیم.

وی همچنین از افتتاح مجتمع پردیس فرهنگ و رسانه تبریز در روزهای آینده خبر داد و گفت: یک مجموعه ورزشی اختصاصی برای اهالی رسانه‌ها، یک کافه کتاب، امکاناتی برای رسانه‌ها همچون استودیو، اتاق کنفرانس و آمفی‌تئاتر ۳۰۰ نفری بخش‌های مختلف پردیس فرهنگ و رسانه شهرداری تبریز هستند که این مجموعه در اختیار رسانه‌ها و گروه‌های مرجع قرار می‌گیرد.

کد خبر 750144

دیگر خبرها

  • پویش معلم من در اخبار استان اردبیل
  • «پویش مدار امید» برگزار می شود
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش
  • تجلیل از برگزیدگان دومین دوسالانه نشان هدهد سفید در گیلان
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • راه‌اندازی کتابخانه تخصصی ارتباطات در تبریز
  • رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»
  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه