Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبر تکریم نیکنام حسینی‌پور؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب در کنار اخباری پایان کار طولانی‌ترین رمان فارسی و آخرین وضعیت برگزاری نمایشگاه کتاب تهران از مهم‌ترین اخبار این هفته از خردادماه ۱۳۹۹ بودند.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در این گزارش مروری بر مهم‌ترین اخبار هفته گذشته در حوزه ادبیات و کتاب داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبر مراسم پرحاشیه تکریم نیکنام حسینی‌پور؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب در کنار اخباری از پایان انتشار طولانی‌ترین رمان فارسی، بررسی امکان حضور اعضاء در کتابخانه‌های عمومی و آخرین وضعیت برگزاری نمایشگاه کتاب تهران مهم‌ترین اخبار این هفته از خردادماه ۱۳۹۹ بودند.

پایان خردادماه آخرین مهلت شرکت در جشنواره ملی «شعر دانشجویی»

هفدهم خردادماه؛ اولین روز این هفته برگزارکنندگان جشنواره ملی «شعر دانشجویی» پایان خردادماه را آخرین مهلت شرکت در این جشنواره اعلام کردند. این جشنواره در نخستین دوره خود در قالب‌های «کلاسیک، نیمایی، سپید و آزاد، ترانه، طنز و شعر ترجمه» برگزار می‌شود. دانشجویان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور تا پایان خردادماه جاری فرصت دارند که در نخستین جشنواره ملی «شعر دانشجویی» شرکت کنند.

نیکنام حسینی‌پور از موسسه خانه کتاب رفت

روابط عمومی موسسه خانه کتاب در روز شنبه اعلام کرد؛ آیین تکریم نیکنام حسینی‌پور؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب سه‌شنبه ۲۰ خردادماه برگزار خواهد شد.

انتقال تجربیات مرمت نسخه‌های خطی به کتابخانه‌های ملی لبنان

خبر دیگر روز شنبه 17 خردادماه برگزاری نشست مجازی اشرف بروجردی؛ رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با جلنار عطوی سعد؛ رئیس کتابخانه ملی لبنان بود. بروجردی در این گفتگو ضمن تشریح فعالیت حوزه‌های کتابداری و اسناد، نسبت به تبادل تجربیات و همکاری کتابخانه‌های ملی دو کشور اعلام کرد.

واکنش فاضل نظری به اخبار منتشر شده درباره انتشار کتاب جدیدش

عصر روز هفدهم خردادماه خبری از چاپ جدیدترین اثر فاضل نظری در فضای مجازی منتشر شد. این شاعر مطرح در گفتگو اختصاصی با خبرگزاری آنا اعلام کرد: هیچ‌گونه اطلاعی از خبرهای منتشر شده از کتابی به اسم خودم ندارم؛ اصلاً کتابی در دست چاپ ندارم.

برگزاری نمایشگاه کتاب تهران همچنان در هاله‌ای از ابهام

روز دوشنبه 19 خردادماه محسن جوادی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد  اسلامی در گفتگو با رسانه‌ها درباره جلسه امروز با جهان‌پور، رئیس ستاد مبارزه با کرونا با موضوع برگزاری نمایشگاه کتاب اظهار کرد: ما برنامه‌هایی داریم که ستاد مبارزه با کرونا آنها را در نوبت بررسی قرار داده است و تا این ستاد آن را تصویب و جواب قطعی ارائه نکند از سوی وزارت ارشاد خبری منتشر نخواهد شد.

انتشار فراخوان ششمین دوره جشنواره خاتم

فراخوان ششمین دوره از جشنواره خاتم در بخش‌های داستان کوتاه، روایت داستانی ویژه پیامبر رحمت در سال ۹۹ روز دوشنبه این هفته منتشر شد. در این فراخوان آمده است: موضوع داستان و روایت داستانی باید با الهام از ویژگی‌های شخصیتی و سیره حضرت رسول اکرم (ص) با توجه به نیازهای مخاطب و شرایط امروز جهان و مستند به اسناد و روایات معتبر باشد.

بر اساس اعلام تقویم اجرایی جشنواره، مهلت ارسال ۳۰ دی‌ماه ۹۹ است و آئین اختتامیه و تقدیم جوایز در اردیبهشت ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.

پایان طولانی‌​ترین رمان ایرانی با انتشار جلد دوازدهم

روز سه‌شنبه 20 خردادماه هم‌زمان بود با یک خبر مهم در حوزه انتشار رمان. جلد دوازدهم رمان «جاده جنگ»، نوشته منصور انوری چاپ شد و به این ترتیب طولانی​‌ترین رمان ایرانی و برنده جوایز ادبی جلال آل احمد و کتاب سال به پایان رسید.

رمان ۱۲ جلدی «جاده جنگ» به محض انتشار چندین جایزه از جمله کتاب فصل، قلم زرین و چهارمین دوره جایزه جلال آل احمد را از آن خود کرد و از این حیث رکورد کسب جوایز را از نظر ارقام شکسته است.

برگزاری آیین تکریم مدیرعامل موسسه خانه کتاب و حاشیه‌هایی درباره ادغام موسسات فرهنگی 

عصر روز 20 خردادماه آیین تکریم نیکنام حسینی‌پور؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی با حاشیه‌های فراوان برگزار شد. این مراسم با حضور محسن جوادی؛ معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایوب دهقانکار؛ سرپرست موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، احمد مسجدجامعی و تعدادی از اهالی قلم همراه بود.

حاشیه‌های این مراسم مربوط به بحث ادغام سه موسسه فرهنگی وزارت ارشاد بود که موافقان و مخالفان بسیاری دارد. در بخشی از این مراسم احمد مسجدجامعی؛ عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: فکر می‌کردم خانه کتاب را باید حفظ کرد، ولی حال که ادغام اتفاق افتاده است، خواهشم از مدیران جدیدی این است که سابقه خانه کتاب را حفظ کنند.

در بخش دیگری از این مراسم محمدرضا زائری؛ عضو هیئت مدیره موسسه خانه کتاب با انتقاد از وزارت فرهنگ و ارشاد در سخنانی تند اظهار کرد: تاریخ خواهد گفت که خانه کتاب ساخته شد و کسانی آن را خراب کرد. ادغام موسسات بزرگترین اشتباه و بی‌تدبیری از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد بود این مطلب را اینجا می‌گویم تا آیندگان بدانند عده‌ای مخالف این کار بودند.

بازگشایی کتابخانه‌ها منتظر ابلاغ ستاد ملی مقابله با کرونا

 اولین مرحله بازگشایی کتابخانه‌ها پس از سه‌ماه تعطیلی کتابخانه‌ها، بر اساس بخشنامه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، با رعایت ضوابط و دستورالعمل‌های بهداشتی ستاد ملی مبارزه با کرونا، از دوشنبه ۲۹ اردیبهشت اجرا شد. این ‌مرحله از بازگشایی کتابخانه‌ها، با هدف انجام امور داخلی کتابخانه‌ای و فراهم‌کردن الزامات پروتکل‌های بهداشتی، بدون حضور اعضاء انجام شد. 

مهدی رمضانی؛ معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در گفتگو با خبرگزاری آنا عنوان کرد: نهاد کتابخانه‌ها اقدامات لازم را برای بازگشایی انجام داده و کاملاً آماده است؛ بازگشایی کتابخانه‌ها منتظر ابلاغ ستاد ملی مقابله با کرونا است.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: موسسه خانه کتاب محسن جوادی نیکنام حسینی پور مدیرعامل موسسه خانه کتاب برگزاری نمایشگاه کتاب بازگشایی کتابخانه ها موسسه خانه کتاب فرهنگ و ارشاد ترین رمان منتشر شد حاشیه ها ستاد ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۹۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «سفر به نیمه دیگر خود» نوشته علی نورآبادی خبرنگار و پژوهشگر به تازگی توسط نشر صاد منتشر شده و در نمایشگاه کتاب تهران عرضه می شود. این کتاب شامل دو تک نگاری درباره افغانستان است. همچنین یک سفرنامه تصویری نیز در کتاب آمده است.

نورآبادی درباره چگونگی نوشتن است کتاب می گوید: سفر نخست من به افغانستان در آذر ۱۳۸۵ بعد از سقوط حکومت طالبان بدست مجاهدان بود. این سفر کاملاً شخصی و زمینی و به مدت ۱۲ روز بود. اما سفر دوم در اسفند ۱۳۹۲ بود. این بار سفر ما کاملاً رسمی و دولتی بود و به همراه هیئتی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به دعوت مسئولان فرهنگی افغانستان عازم این کشور شدیم.

این خبرنگار با اشاره به سابقه آشنایی خود با افغانستان، این توضیح را دارد: نخستین آشنایی جدی من با افغانستان در دوره دانشجویی بود. نمیدانم کتاب «پیاده آمده بودم»، مجموعه اشعار محمدکاظم کاظمی چگونه به دستم رسیده بود اما شعرهایش به شدت به دلم نشسته و بسیاری از آنها را حفظ کرده بودم. اشعار آن با فضای بعد از جنگ و دهه ۱۳۷۰ همخوانی زیادی داشت و از آنها در نمایشگاه ها و نشریات دانشجویی استفاده میکردیم. البته در آن زمان نمی دانستم محمدکاظم کاظمی افغانستانی است، این را بعداً فهمیدم و شگفت زده شدم و با نگاه تازه ای کتاب و دیگر اشعار او را خواندم. همین کتاب، نقطه آغاز جستجوی بیشتر من درباره افغانستان شد. در این جستجوها کتاب «برچه های سرخ، کوچه های سبز» به دستم افتاد. مطالعه این کتاب که شامل یادداشتهای سفر رضا برجی به افغانستان در بحبوحه جنگ های داخلی است، علاقه ام به این کشور را دو چندان کرد. در مقدمه کتاب تحلیلی کوتاه و چند صفحه ای از تاریخ معاصر افغانسان به ویژه بعد از سر کار آمدن طالبان آمده است.

در بخشی از این کتاب می خوانیم:

«افغانستان کشوری ساده و بدوی اما با مسایلی سخت است. شاید سختی آن در همین سادگی و بدویت بیش از حد آن باشد. ابر قدرت ها که قدرت خود را در ماشین جنگی سنگین و پیچیده می بینند، به اشتباه خیال میکنند به راحتی می توانند چند روزه افغانستان را تسخیر کنند اما خود به تسخیر آن بدویت در می آیند. اکنون افغانستان است و طالبان. و اولین اولویت طالبان امروز، کسب مقبولیت داخلی و مشروعیت بین المللی است. طالبان تشنه به رسمیت شناخته شدن از سوی دیگر کشورهاست اما هنوز هیچ کشوری طالبان را به رسمیت نشناخته است. طالبان هنوز پدیده ای ناشناخته است و قضاوت درباره این گروه زود است. طالبان، مشارکت سیاسی همه گروهها و اقوام را در ساختار قدرت آینده افغانستان وعده داده است، باید منتظر ماند و دید. و اما مردم خوشحالند و نگران؛ خوشحال از رفتن متجاوزان و برقراری امنیت و نگران از آینده. مردم، مضطربند و منتظر؛ مضطرب از بلاتکلیفی و منتظر که چه خواهد شد؟»

این کتاب با قیمت ۲۸۹ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 6095035 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب
  • برگزاری همایش کنشگران مقابله با سقط عمد جنین در مشهد
  • رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»
  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد