Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-04@22:49:39 GMT

مسابقه ملی «طراحی کتاب‌خانه عشایری» برگزار می شود

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۶۱۱۸۶

مسابقه ملی «طراحی کتاب‌خانه عشایری» برگزار می شود

کرمی با اشاره به انتشار فراخوان مسابقه ملی «طراحی کتاب‌خانه عشایری» از هنرمندان گیلانی خواست تا با مشارکت در این مسابقه ملی، آثار خود را ارسال کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، «پریسا کرمی» امروز(شنبه، ۱۴ فرردین) در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کتاب خوب، یکی از بهترین ابزارهای کمال بشری و کتاب‌خوانی یکی ارزش‌های بزرگ هر جامعه است به انتشار فراخوان مسابقه ملی «طراحی کتاب‌خانه عشایری» اشاره کرد و گفت: نهاد کتاب‌خانه‌های عمومی کشور با مشارکت فب‌لب ایران، مسابقه ملی «طراحی کتاب‌خانه عشایری» را به منظور ارائه طراحی کتاب‌خانه‌ای قابل حمل برای خدمات‌رسانی به عشایر کشور، برگزار می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گیلان با بیان اینکه نگاه امروز به مفهوم کتاب‌خانه آن را نوعی پیش‌ران فرهنگی جامعه می‌داند که پیرامون کتاب به عنوان اصیل‌ترین و بنیادی‌ترین تجسم فرهنگ و دانش شکل می‌گیرد افزود:  کتابخانه‌ها امروز مراکز خلاق فرهنگی هستند که در حال حاضر سه هزار و ۵۲۵ کتابخانه عمومی با بیش از ۹ میلیون کاربر و ۲ میلیون عضو در کشور فعال است.

 

وی با اعلام اینکه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به منظور توسعه کتابخوانی در جوامع روستایی و عشایری برنامه‌های ویژه‌ای دارد ادامه داد: طعم کتاب با عشایر، طرح سفیران کتاب با هدف دسترسی آسان به منابع کتابخانه‌ای و ترویجی کتاب‌خوانی در جامعه عشایری و راه‌اندازی کتاب‌خانه سیار و ارائه خدمت به جامعه روستایی و عشایری از جمله این برنامه‌هاست.

 

کرمی یکی از اولویت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور را در دسترس‌کردن امکانات کتابخانه‌ای برای جوامع عشایری با شیوه‌ مداوم یا فصلی زیست مبتنی بر کوچ در گستره‌ی ایران زمین دانست و بیان کرد: بررسی وضعیت جمعیت عشایر کشور از سال ۱۲۴۵ شمسی تا آخرین سرشماری، نشانگر کاهش نسبت جمعیت عشایر در مقایسه‌ با جمعیت کل کشور از حدود ۳۸.۶ درصد به ۱.۶۸ درصد است. این میزان، هر چند حاکی از گزینش یکجانشینی و زیست متفاوت عشایر است، در عین حال بر پشتوانه‌ی فرهنگی جمعیتی عظیم ایران دلالت دارد و نیز چیزی از ضرورت تمهید و ارائه خدمات مناسب به اجتماعات کوچنده یا محله‌های اسکان عشایر نمی‌کاهد.

 

وی با بیان اینکه پرداختن به جمعیت عشایری کشور یکی ماموریت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بوده که نیازمند تجهیزات کتابخانه‌ای خاص با تناسب کامل با ماهیت کوچندگی عشایر است اظهارداشت: برای دست‌یابی به این نوع کتابخانه‌های سیار، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در صدد برگزاری مسابقه طراحی است. مسابقه در پی بازتعریف کالبد کتابخانه‌های سیار با تمرکز بر پاسخ به نیاز کارکردی و فرهنگی جامعه عشایر و برنامه‌ها و خدمات ویژه‌ کتابخانه‌ای جامعه عشایری‌ است.

 

کرمی هدف و معیارهای مسابقه را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: هدف از برگزاری این مسابقه، مشارکت اهالی طراحی، هنر و فرهنگ به خصوص طراحان معماری، طراحان صنعتی، فعالان فرهنگی عرصه‌ کتاب و فعالان فرهنگی حوزه‌ عشایری‌ برای بسط دامنه‌ پاسخ‌های ممکن به این سوال است: یک کتابخانه سیار عشایری که بخواهد به عنوان یک مرکز فرهنگی موقت عشایری و به صورت مداوم در ارتباط با آن جامعه باشد، چه کالبدی دارد؟

 

به گفته وی توجه به اقلیم، بستر و بوم طبیعی زندگی عشایر، توجه به گوناگونی ایلات ایران، ارزش‌ها، هنرها و زیبایی‌شناسی آن‌ها، توجه به نقش فرهنگ‌ساز کالبدی کتابخانه و ارزش‌هایی که می‌تواند در بستر خود بیافریند، توجه توامان به تکنیک‌های ساختی، فناورانه و نوین، توجه به ویژگی‌های کاربردی و استفاده آسان و رعایت اصل صرفه‌جویی و هزینه‌کرد بهینه در ساخت از شاخص‌ترین اهداف برگزاری مسابقه و موضوعات مورد توجه در داوری این مسابقه است.

 

وی تصریح کرد: نوآوری در طراحی و ساخت پذیری، قابل حمل بودن با وسائل نقلیه مرسوم، امکان حمل و نگه‌داری ۲ هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار کتاب و اقلام فرهنگی، طراحی درست مکانیزم احتمالی باز و بسته شوندگی طرح، فضاسازی کالبدی و پیرامونی ۴۰ تا ۶۰ مترمربعی، امکانات چندرسانه‌ای و امکان ارائه خدمات دولت الکترونیک از معیارهای اصلی طراحی هستند.

 

کرمی با بیان اینکه قالب ارائه آثار به صورت شیت‌بندی و سند دیجیتالی در سایزی با ارتفاع A۳ (۴۲ سانتی‌متر) و طول نامحدود سند است که در فرم مخصوص مسابقه بارگذاری می‌شود بیان کرد: هرگونه اسناد تکمیلی در قالب ویدئو، تور مجازی، ماکت و یا اسناد دیگر نیز در کنار سند اصلی مسابقه قابل دریافت است و از امتیاز اضافه در داوری برخوردار خواهد بود.

 

وی با تاکید بر اینکه مسابقه طراحی کتابخانه قابل حمل عشایری، در یک مرحله و به صورت آزاد و در سطح ملی برگزار می‌شود اظهارکرد: داوطلبان شرکت در مسابقه می‌بایست پس از ثبت‌نام، در مهلت تعیین شده طرح‌های خود را تهیه و در فرم مخصوص ارائه شده توسط دبیرخانه به صورت آنلاین بارگذاری کنند. ‌طرح‌های عرضه شده طبق ضوابط مسابقه، داوری و نتایج آن طبق تقویم به اطلاع شرکت‌کنندگان می‌رسد.

 

کرمی ۲۴ اردیبهشت را آخرین مهلت ثبت‌نام در مسابقه و ۳۱ اردیبهشت را آخرین مهلت ارسال آثار اعلام کرد و گفت: نتایج این مسابقه ۱۵ خرداد اعلام شده و مراسم تجلیل از برگزیدگان  ۲۳ الی۳۱ خرداد  برپا می‌شود.

 

وی با بیان اینکه علاق‌مندان ثبت‌نام الکترونیکی را از طریق fablab.ir/ketebashayer انجام دهند آدرس دبیرخانه را تهران، میدان تیموری، بلوار اکبری، ابتدای خیابان قاسمی، کارخانه هنر، طراحی و ساخت اعلام کرد.

 

 

پایان پیام/84

منبع: شبستان

کلیدواژه: کتابخانه های گیلان نهاد کتابخانه های عمومی کشور خانه های عمومی کشور کتابخانه ای مسابقه ملی نهاد کتاب خانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۶۱۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»

همزمان با هفته معلم، آئین رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟» با حضور مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان غربی، نمایندگان دستگاه‌های اجرایی، معلمین، مدرسین، فعالین اجتماعی، اعضای کتابخانه‌های عمومی و علاقه‌مندان در سالن جلسات کتابخانه مرکزی آذربایجان غربی برگزار شد. 

توحید اصغرزاده از سال ۱۳۷۰ در کنار شغل شریف معلمی، نویسندگی را مشق زندگی خود قرار داده و تا کنون حدود ۲۰ عنوان کتاب در حوزه‌های تعلیم و تربیت، دفاع مقدس، ادبیات و .. دارند که هر کدام وزن و ارزشی ویژه دارد. 

این اثر گفتار نوشته‌هایی با محوریت آموزش خانواده و دستنامه‌ای برای معلمین، مدرسین و اولیاء محسوب شده که با قلم نافذ، اثرگذار نویسنده نگاشته شده است. 

کتاب  «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟» خلاصه ای  از  پاسخ  پرسش هایی برای  تغییر دنیای خود و دیگران به ویژه  برای معلمان و اندیشمندان انسان ساز است و که در اجرای   سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و بر مبنای سبک زندگی ایرانی و اسلامی به نگارش درآمده است.

محتوای این کتاب، خانواده و مدرسه را پیوند می‌دهد و اگر این پیوند مستحکم باشد بسیاری از مشکلات جامعه امروزی حل خواهد شد. 

خدیجه معصومی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان غربی در آییبن رونمایی از این کتاب تصریح کرد: مطالعه رکن جامعه فرهیخته است و هر چقدر بیشتر در کتابخانه های حضور پر رنگ وجود داشته باشد و خواندن کتاب افزایش یابد مسلما سطح آگاهی  و سواد جامعه نیز افزایش خواهد یافت .

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • امدادرسانی به ۸۰ خانوار عشایری شهرستان کوهرنگ
  • کتابخانه ای به گستره صدا
  • امدادرسانی به ۸۰ خانوار عشایری در کوهرنگ
  • خسارت بارش اخیر به ۹۰ درصد راه های عشایری گچساران
  • انسداد برخی مسیر‌های ارتباطی عشایری و تلفات احشام در خوزستان
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • رونمایی از کتاب «دنیای کسی را عوض کرده‌ای؟»
  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه
  • منطقه گردشگری کولیدر بروجرد مهیای توسعه و سرمایه گذاری